Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Culturii

A A A

Aplică la proiectele
Culturale / Editoriale

Rezultate

De azi, cu încă 25 de ghizi de turism certificați, în țară

Publicat:M, 01/10/2023 - 14:54

Pe 10 ianuarie,  25 de reprezentanți ai businessului turistic din Republica Moldova au primit Certificatul și legitimația de Ghid Național de Turism.

 

S-a întâmplat după ce au frecventat cursurile de perfecționare profesională la modulul „Ghid de turism”, organizate în perioada 03 octombrie – 22 noiembrie 2022 de către Centrul de Informare și Promovare în Domeniul Turismului din Republica Moldova în colaborarea cu Școala Superioară de Turism și Servicii Hoteliere ASEM, cu suportul și susținerea Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

 

În cadrul reciclării profesionale, ghizii au deprins instrumente privind analiza mediului de activitate turistică, legislația aferentă domeniului, tehnicile moderne de ghidaj și metodologia ghidajului, dar și alte practici utile pentru un ghid de turism.

 

Ghidul de turism este prima persoană cu care contactează turistul în țara de destinație turistică, de aceea competențele lor profesionale sunt esențiale pentru promovarea imaginei turistice a țării.

 

Potrivit participanților la instruire, un ghid turistic e bun, dacă are în dotare cât mai mult din următoarele calități: reține foarte ușor și rapid informațiile; este încrezător și plin de energie; îi place să socializeze; este un bun organizator; are spirit de Leadership; are un simț al umorului dezvoltat și e bine să fie o enciclopedie vie.